KANINTAX

TrePes Ruffel

Uppfödning i hemmet av Kanintax, Dvärgtax och Dvärgschnauzer

Välkommen!

 

 

 

Det här är grenen som enligt

planen kommer att bedriva avel

av kanin- & dvärgtax i ytterst

liten skala.

Enstaka kullar av dvärgschnauzer

kommer också att planeras i

samarbete med TrePés Gild

Kennel. Vi finns i Nykvarn nära

Södermanland & Stockholm och

bedriver uppfödning i vårt hem.

Våra hundar bor med oss och våra

valpar likaså.

 

 

 

Mvh Hans

 

 

 

Welcome to TrePés! We live in Nykvarn south of Stockholm city and breed our dogs at home. Our dogs and puppies live with us in the kitchen, sofa and all other places.

 

 

 

Trimma

 

 

Vi trimmar strävhåriga taxar i alla storlekar. Se TrePés Gild för mer info!

 

En sträv päls behöver ryckas med 2-3 månaders mellanrum för att hålla sig slät, sträv och funktionell. Beroende på pälskvalitet kan pälsarbete däremellan behövas. Vi hjälper gärna till med tips och instruerar - och vi håller trimkurser då och då. Håll koll på Trimsidan för uppdateringar.

Vi planerar valpar 2016

 

Vi har en trevlig avelstik som vi har genomfört ett godkänt anlagsprov i viltspår på, men som vi tänker fortsätta att meriter.

 

Välkommen att kontakta oss !

 

 

 

Valpar

 

 

 

 

 

Vår Tik

 

 

Läs mer om vår tik Mini här.

Ännu har vi endast en stamtik.

 

Mini kom till oss under våren 2014 och har funnit sig väl tillrätta. Efter ett par smekmånader är det nu dax att starta upp med träning och prov så snart vi hunnit träna vidare i spår m.m.

Välkommen !

01

Kanintaxen - riktig hund i microformat

Kanintaxen är en underbar ras med taxens alla personlighetsdrag och egenheter. Det är en jakthund och med taxens välkända envishet.

Så kanintaxen är förvisso både liten och söt, men den är ingen hund man sätter i handväskan och den är ingen leksak - utan den har precis samma behov av uteliv, aktivering och utmaningar som större hundar.

Därför är vi noggranna med vilka som får köpa valpar av oss - ni måste visa att ni har ett genuint intresse för rasen och att ni har planerat väl för ert hundägande.

 

  • En TAX är en TAX är en TAX...

02

Sunda & trevliga hundar

Taxen ska vara sund, stark och funktionsduglig. Bara för att den i grunden är en jakthund så måste den inte vara skarp och aggressiv utan den ska förstås också fungera som en trevlig familjemedlem.

I vår avel tänker vi mycket på mentatitet och eftersträvar sociala, trevliga hundar som ändå har taxens alla egenskaper.

Vårt mål är att på olika vis meritera våra avelshundar för det ändamål de en gång framavlades och vi ser gärna att våra valpköpare delar samma intresse.

 

 

  • TAX ska ni ha!

 

 

Therese har uppfödar-certifikat från SKK och är certifierad chipmärkare.

TrePés är ett registrerat varumärke. Inget material får användas från sidorna utan tillstånd.