Valp & Vuxen

Uppfödning av Dvärgschnauzer i hemmet

Home

Boys

Girls

Puppies & Adults

Grooming

About Us

Contact

Vi har valpar!

We have Puppies!

Att köpa valpar av oss: här

Valpköparshopen: här

 

Äldre valpar & vuxna

Older puppies and Adults

Klicka!

 

Aktuell kull.

Present Miniature Schnauzer Litter

Vi brukar inte skriva att "föräldrarna är sunda" o.s.v. för att det är en självklarhet för oss. Däremot brukar vi skriva lite om föräldrarnas mentalitet och egenskaper. Mamman bor alltid hemma hos oss under valparnas 8 första veckor, medan pappan ofta lånas in från andra kennlar och därför inte alltid går att träffa här.

We usually don't write about soundness of the parents beacause it is a necessity for us. But we do try to write about the mentality and personality of the parents. The mother always lives with us during whelping and raising while the father more so do not, because he comes from other kennels or lives with other families.

-..-

-..-

Dvärgschnauzer valp planeras
Dvärgschnauzer valp planeras

Ingen mer kan tingas än.

Kokos och Darwins kull födda

2019-01-10!

Än kan vi inte lova bort någon av dem. Vi hoppas på fina pälsar och trevliga temperament. Kokos är försiktig och lite reserverad men mycket lekfull och en slags inneboende energi. Darwin är mer utåtriktad men också självständig och sin egen bäste dräng :) Kokos är ganska liten och Darwin ganska stor. Mer kommer i valpbloggen!

 

Tikar: 1 svart, 1 peppar/salt, 1 svart/silver

Hanar: 1 peppar/salt, 1 svart/silver

Väntade kullar

Expected Litters

 

Här har vi en kull med dvärgschnauzervalpar som väntas! Men även efter en lyckad parning tar det ytterligare ett par veckor innan man vet hur många valpar, om alla klarar sig, om det blir hanar eller tikar och ibland vad de får för färg.

The litter is here under "expected" as soon as the parents had a good date! And then it is just a long wait to see if there will be healthy puppies too.

-*-

Dvärgschnauzer valp planeras
Dvärgschnauzer valp planeras
Dvärgschnauzer valp planeras

Maj-leverans: Svea & Quickie & Kawa väntar valpar i mitt-mars!

Svea är dräktig! Vi parade både med Quicky och Kawa och kommer att göra en DNA-koll på valparna för att bestämma faderskapet. Oavsett vilken pappa det blir så väntar vi oss nyfikna, mjuka, sociala och glada valpar som passar bra till alla möjliga aktiviteter. Detta ska bli spännande. Svea är en glad tik med driv och egen vilja i en liten söt kropp med bra päls och färg. Quickie är den svartaste svart, en superpositiv och glad kille som gillar alla. Och Kawa är en mjuk och go kille med en slags lugn energi och vacker utstrålning. Mer kommer i valpbloggen!

Litet hopp för vita valpar, men sannolikt blir det svarta. Väntad födsel ca 13 MARS och leverans omkring 20:e MAJ 2019!

-*-

Dvärgschnauzer valp planeras
Dvärgschnauzer valp planeras

Maj/juni-leverans: Lea & Wolfie väntar valpar i slutet på mars 2019!

Lea är dräktig och jag såg 7-8 valpar därinne! Nu får se om det blir så många, det ska bli spännande!

Lea är en lekfull tik med mycket energi. Hon är familjen närmast och är inte förtjust i främmande. Trygg i det mesta, men inte just i sociala situationer. Hon är en stor och rejäl tik med fantastisk blank och sträv päls. Hon har också fantastiskt fina tänder för sina 3 år

Wolfie är en liten och mjuk hane med stor trygghet. Han är också obekymrad i sociala situationer även om han kan vara lite skeptisk. Vacker och välbyggd helhet, men något mjuk päls - så jag tror dessa två kompletterar varann väl.

 

Troligtvis SVARTA valpar - väntas omkring 20:e MARS. Valparna flyttklara omkring 20:e MAJ.

-*-

Dvärgschnauzer valp planeras
Dvärgschnauzer valp planeras

Juni-leverans: Ruby & Enzo planerar valpar i april 2019!

Parningen gick bra.

Ruby är positiv och tillgiven. Försiktig i sociala sammanhang. Enzo är också en mjuk personlighet, han gillar folk och är trygg. Vi väntar fina, mjuka och trevliga valpar. Svarta eller peppar-salt.

 

Leverans omkring 5 juni 2019.

 

-*-

Dvärgschnauzer valp planeras
Dvärgschnauzer valp planeras

Juni-leverans: Brisa & Axel planerar valpar i april 2019!

Parningen gick bra, men Brisa blev magsjuk efteråt - så risken är att det inte blir nåt...

Brisa är mycket lekfull och har en fin energi, men är osäker med nya människor. Axel är en mjuk och försiktig kille som är trygg i sociala situationer. Vi väntar lekfulla och positiva valpar! Svarta eller peppar-salt.

 

Leverans omkring 5:e juni.

-*-

Dvärgschnauzer valp planeras
Dvärgschnauzer valp planeras

Juni-leverans: Imma & Piper planerar valpar i slutet av april 2019!

Parningen gick bra! Färgen blir nog peppar/salt, men svart borde också vara möjlig.

Imma är en mjuk och trevlig och mycket energifull tik som är oerhört samarbetsvillig och följsam.

Piper är en mycket lekfull och glad kille som mest gillar sin familj och som är reserverad mot främlingar. Men det tror jag att Immas socialitet kommer att balansera. Vi väntar lekfulla och positiva valpar! Peppar-salt eller svart väntas.

 

Leverans omkring 15:e juni.

-*-

Efter Immas kull tar vi valpuppehåll till hösten 2019. Då planerar vi valpar efter Siri, Rio, Snooza och kanske fler fina tikar!

 

Vi hoppas också på vår första kull

med English Toy Terrier!

-*-

 

Om att planera valpar:

About planning litters:

 

Att planera nya kullar är både fantastiskt roligt men svårt - och vägen brukar bli krokig. Det handlar om att matcha personligheter, rörelser, motorik, utseende, päls, benstomme m.m. Man kanske vill förstärka en egenskap och dämpa en annan.

Planning litters is an enjoyment, but it is also challenging and the route is sometimes bumpy. It is not just about matching personality, features, movements and constitution - but also coat quality, bone structure and more.

 

Men så har vi ju detta med sjukdomar; Vi efterstävar friska och sunda hundar, varför jag kan tillbringa lång tid åt att studera stamtavlor, prata med kennelkollegor för råd. Och slutligen gäller det att hane och tik faktiskt gillar varann också, för det kan hända att kemin inte finns - och då blir det ingenting.

We aim to breed healthy and sound dogs, which is why I spend lots of time studying pedigrees, talking to fellow breeders. And last but not least: the couple must like eachother! Because no matter how hard we try, there will not be any puppies unless the parents-to-be 'fall in love'.

 

I de fallen det är skönt att ha en reservhane. Det betyder inte att plan B blir sämre, utan bara att man på grund av alla dessa olika faktorer bestämmer sig för att byta hane. Och det kan också finnas praktiska eller ekonomiska aspekter: Hanen kanske bor i ett annat land och då blir resa, att ta ledigt från jobb och biljettkostnader plötsligt något att räkna med.

In some cases it is really nice to have a Plan B. Note that Plan B do not have to be lesser than A - only different. There are so many factors that play part.

 

Nu har vi nått dit att vi har många egna hanar och många egna tikar som är helt obesläktade eller besläktade på avstånd, tack vare att jag har haft 13 parallella tiklinjer, med olika ursprung. Det betyder att vi har ganska bra koll på mentaliteter och sjukdomar hos hundarna. Med sjukdomar kan man såklart inte vara säker, någonsin, men eftersom vi DNA-testar mot vissa sjukdomar och har erfarenhet av andra så känns det ganska tryggt just nu... jag hoppas att detta håller i sig och att vi får ha många friska generationer. Mentaliteten känns som vi har stabiliserat ganska bra nu och det är jag oerhört nöjd över! Men arbetet fortgår. Planen framöver är att koncentrera ner aveln och behålla "bara det bästa". Fantastiskt att vi redan har nått dit och det är tack vare de många kullar vi har hunnit ha de sista 2-3 åren. Helt underbart och givande!

 

Now we have come to a point where we have many quality males and girls of our own breeding and we are testing them both for illnessess and mentalitywise, so I feel we have reached a mentality we like and thanks to our 13 parallel bitch-bloodlines we can use our own breeding for the recent litters. I am planning to boil it down a little in the coming few years and keep only the best for future breeding. It is a great and lovely work to be able to do that already. Thanks to the many litters I have had lately!

 

Tidigare Kullar

Previous Litters

Dvärgschnauzer i vår Kennel. Vi har Dvärgschnauzeruppfödning i hemmet. Vår Dvärgschnauzerkennel i Nykvarn, nära Södermanland och Strängnäs samt Gnesta eller Trosa. Vi planerar Dvärgschnauzervalp Peppar / Salt eller Peppar & Salt samt Svart. Vi har Uppfödning samt kan Trimma, d.v.s. rycka pälsen på strävhåriga raser. Vi fixar din hund: Trimmning eller Trimning, Schnauzertrimmning eller klippning / rakning. Vi är Trimmare specialiserade på Dvärgschnauzer . Vi säljer även hundprodukter och utställningsburar samt trimbord, både standard och lättvikt.

Vi har ett hundtrim där alla raser är vlälkomna. Vår specialisering är dock Dvärgschnauzer och Schnauzer. Varmt välkomna till oss!

Dvärgschnauzer omplacering

Dvärgschnauzer valp

Dvärgschnauzer uppfödning

 

 

 

TrePés ® Varumärket och namnet är skyddat enligt upphovsrättslagen.

Bilder får inte användas från TrePés utan tillstånd.

TrePés • Shop & Uppfödning av Dvärgschnauzer svart, peppar / salt, svart / silver, vit