disa-eddie

Uppfödning av Dvärgschnauzer i hemmet

Boys

Girls

Puppies & Adults

Grooming

About Us

 

Eddie som junior 2013. Bild fr Bamburs kennel.

JunCH RU EST, CH RUS HR

 

Stars' of White Night Expelliarmus

Eddie är en social och trevlig hane från Bamburs Kennel i Strängnäs. Han har ett mycket trevligt och lekfullt sätt, är en trygg och sansad kille med fin sträv päls och bra pigment på nos, trampdynor och ögon.

 

Ögonlysning 2015 utan anmärkning

 

Disa som 18 månader.

 

1 CAC Trepés Gild Carybdis

 

Disa är en mycket trevlig och mycket lekfull och rolig ung dam från vår egen avel. Hon är något reserverad mot nya människor - vilket betyder att hon är nyfiken men inte typen som kastar sig på nya människor, utan hälsar artigt. Hon är Dotter till Trixa och Fenway från kullen 2013.

 

Ögonlysning 2015 utan anmärkning

 

Eddie är en mycket social och tillgiven hund som älskar folk och som är lekfull och rolig. Disa är mer försiktig och mjuk, men mycket tillgiven och mycket lekfull hon också. Så vi tror definitivt att detta kommer blir en lagom social, lekfull och ändå sansad kull!

 

"Social" för mig betyder att hunden är intresserad av nya människor. "Mycket social" är en hund som gärna springer fram till människor man möter, medan en mindre social hund helst funderar en stund innan den tar kontakt. Inget är rätt eller fel, utan det är mer personlighetsdrag som man får försöka avgöra vilket man föredrar.

 

Färgen på valparna blir sannolikt peppar-salt eller möjligen svart...

 

 

 

 

 

 

Om att avla mellan färger:

Dvärgschnauzern finns i fyra färger; Svart, Vitt, Peppar/Salt och Svart/Silver. Vardera färgen är en egen ras, men för att främja rasernas fortsatta sundhet är det tillåtet att avla mellan färgerna. Man kallar det att stamboken är öppen. Fördelen är att man som uppfödare har fler avelshundar att välja på, vilket (om det utnyttjas) minskar inavel och ökar den genetiska diversiteten. Det i sin tur ökar hundarnas genetiska motstånd mot arvbara sjukdomar.

Det finns uppfödare som hävdar att avel mellan färgerna ger sämre färger, men mina argument för att avla mellan färgerna är:

 

1:

Mentalitet och sundhet går före färg, och

2:

Det sätt på vilket färg nedärvs motsäger att färgen blir sämre på grund av avel mellan färgerna; Däremot är det viktigt att välja avelsdjur som bär på bra anlag för just den önskade färgen - och det är svårare om valparna får annan färg än föräldrarna, för att man inte kan avgöra färgkvaliteten genom fenotypen (hur föräldrarna ser ut).

 

I den planerade kullen finns det alltså en risk för att valparna inte får perfekt färg, men risken är inte större än vid likafärgade föräldrar - utan bara svårare att förutsäga.

 

Kontakta oss här.

Valparnas Stamtavla

Puppie's Pedigree

 

Inavelsgrad: 0,0%

 

 

SIRE Must Be A Dream Les Amis Du Channel (V)

 

SIRE RU CH Star's Of White Night Ametist (V)

DAM Eternal Gambler Snowflake (V)

SIRE JunCH RUS EST CH RUS HR

Stars' of White Night Expelliarmus (V)

 

 

 

DAM CH RU CH

Star's Of White Night Shahnaz (V)

SIRE C.I.B CH CH EE CH FR CH LU CH

Xebec Ballack (V)

 

 

DAM EE CH RU CH Matraszepe Henessy (V)

 

 

 

 

 

SIRE Regency's Twist N' Turn (PS)

 

SIRE INT US CAN LV SE EST CH

Sterling' Green Monstah (PS)

DAM CH Sterling' Sticks And Stones (PS)

DAM TrePés Gild Carybdis (PS)

 

 

 

DAM Dog Otho's Catch Me If You Can (PS)

SIRE Argentiean CH

Big Energy de ARGOS GEIST (PS)

 

 

DAM Argentiean CH DOG-OTHO'S Nitra (PS)

Dvärgschnauzer i vår Kennel. Vi har Dvärgschnauzeruppfödning i hemmet. Vår Dvärgschnauzerkennel i Nykvarn, nära Södermanland och Strängnäs samt Gnesta eller Trosa. Vi planerar Dvärgschnauzervalp Peppar / Salt eller Peppar & Salt samt Svart. Vi har Uppfödning samt kan Trimma, d.v.s. rycka pälsen på strävhåriga raser. Vi fixar din hund: Trimmning eller Trimning, Schnauzertrimmning eller klippning / rakning. Vi är Trimmare specialiserade på Dvärgschnauzer . Vi säljer även hundprodukter och utställningsburar samt trimbord, både standard och lättvikt.

Vi har ett hundtrim där alla raser är vlälkomna. Vår specialisering är dock Dvärgschnauzer och Schnauzer. Varmt välkomna till oss!

 

 

TrePés ® Varumärket och namnet är skyddat enligt upphovsrättslagen.

Bilder får inte användas från TrePés utan tillstånd.

TrePés • Shop & Uppfödning av Dvärgschnauzer svart, peppar / salt, svart / silver, vit