Trimkurs

Uppfödning av Dvärgschnauzer i hemmet

Home

Boys

Girls

Puppies & Adults

Grooming     

About Us   

Contact

Trim Grund HELG FEB-2019 kl 9-15 NYKVARN
x
 
 
 
 
 

Anmäl ditt intresse!


Material:

Alla saker du behöver finns antingen till låns eller försäljning hos mig, såsom  ullkam,  karda, stålkam, saxar, effilersaxar, trimmaskiner m.m. samt även lättviktstrimbord eller vanliga trimbord. Vi håller bra priser och använder inga onödigt dyra märken, utan bra kvalitet och pris.

Och för den utställningsintresserade finns fönar, utställningsvagnar m.m. Se även TrePés Shop för mer info (alla produkter är ännu inte upplagda dock).


 
Momenten i Grundkurs:


Grundkursen är helt och hållet praktisk, där man tränar på varje moment på sin hund och teorin vävs in under arbetet. Vi pratar om varje hund och dess päls och behov .


Ullkamning. Det viktigaste i pälsvården för hunden med mycket underull. Om du kammar ull regelbundet, säg varannan till var tredje vecka, så håller du pälsen sträv, blank och slät utmed kroppen. Om du inte ullkammar så ställer sig ull och sträv päls rakt ut från kroppen och  tillväxten av sträv päls hämmas till slut. Givetvis är individerna olika och det skiljer ofta mellan dvärgschnauzer och schnauzer, samt andra raser som inte har lika mycket underull.


Trimning.  Detta moment kräver lite träning. Det handlar om att hitta de långa stråna i den sträva pälsen och rycka dem medhårs över  huvud, rygg, och sidorna - men även viss del på övriga delar.  Det låter brutalt, men det är normalt inte smärtsamt för hunden om man koncentrerar sig på just de långa stråna och inte rycker för mycket på en gång.  Hur man gör detta på ett bra sätt går vi igenom på kursen.


Maskinklippning. Maskinklippningen som hör till "den normala" trimprocessen är att klippa under haka mot hals, på kinder, öron, bak och delvis svans samt mage.


För den som vill kan jag lära ut helklippning.

För en strävhårig ras är det inte förstavalet, eftersom den sträva pälsen skyddar bättre och den trimmade (ryckta) pälsen inte fäller, men det kan finnas andra anledningar som gör att man vill klippa hela sin hund.Finlir  kallar jag  att klippa, effilera och ullkamma bl.a. övergångar.

Öronkanter klipps, övergångarna mellan  maskinklippt och trimmat måste fixas och underlinje ljämnas till. Vi putsar även på benhår, tasspäls och underlinje. Detta gör man med sax, effilersax, ullkam och  trimkniv.


Klor, Tassar och Öron. Den här delen är också viktig för skötsel av din hund.  Ibland måste man ta bort överflödig päls ur öronen och tvätta. Klorna klipps och päls under tassar klipps ner för att undvika tovor mellan trampdynorna och på vintern för att minska risken för isklumpar.Ladda upp med frågor och ta med alla trimsaker ni har

- även trimbord om ni kan.


Välkomna att höra av er vid intresse!


Mvh Therese

Trimkurs Grund

Plats: NYKVARN

Datum: Planerad i mitten av FEBRUARI 2019 Ladda ner PDF Vi går igenom ullkamning, trimning, rakning och vardagsvård för dvärgschnauzer.  Även andra raser med sträv päls får komma på kurs, men tillvägagångssättet kan skilja sig åt. Läs mer om momenten nedan. Tiden är  kl 9-15 och lätt lunch samt fika ingår. Anmäl intresse i formulär till höger eller genom kontakt nedan.


Ring mig, Therese: 0703 808 996   

Eller maila till therese@trepes.se

Hitta till oss i Nykvarn: Se länk.


Intresseanmälan i formuläret är inte bindande.

En vecka före kursen betalas kursavgiften in till Bankgiro 805-6020 och anmälan är då bindande. Avbokning därefter debiteras en avbokningsavgift på 100kr fram till 24 timmar före kursen då avbokningen höjs till 200kr.Momenten i Fortsättningskurs:


Grundkunskap om hur man ullkammar och trimmar behövs för att få utbyte av kursen.

Trimschema delas ut och teoretisk genomgång görs under kursen.


Pälsen och hur den växer.  Vi går igenom hundens päls och pratar om hur pälsen är uppbyggd och hur den växer på hundkroppen.


Forma hunden genom planerad trimning. Genom att planera sin trimning månad för månad före utställning så kan du forma din hund. Vi pratar om just din hund och vad som kan förstärkas genom trimning och övar praktiskt utifrån hundens förutsättningar just då.


Övergångar och Linjer  mellan trimmat och klippt, mellan kropp och benhår, benhår och tassar. Vi  tittar på och tränar på överlinje och underlinje samt benens form och proportion.


Tassar, Tänder. Putsas och snyggas till.Ladda upp med frågor och ta med alla trimsaker ni har

- även trimbord om ni kan.


Välkomna att höra av er vid intresse!


Mvh Therese


TrePés ® Varumärket och namnet är skyddat enligt upphovsrättslagen.

Bilder får inte användas från TrePés utan tillstånd.

TrePés • Shop & Uppfödning av Dvärgschnauzer svart, peppar / salt, svart / silver, vit