Trimkurs

Uppfödning av Dvärgschnauzer i hemmet

Boys

Girls

Puppies & Adults

Grooming

About Us

Anmäl ditt intresse!

Trim Grund kl 9-15 den 25/2 2018
Trim Forts. kl 9-15 inget datum bestämt
 
 
 
 
 

Trimkurs Grund

 

 

Ladda ner PDF Vi går igenom ullkamning, trimning, rakning och vardagsvård. Läs mer om momenten nedan. Tiden är kl 9-15 och lätt lunch samt fika ingår. Anmäl intresse i formulär till höger eller genom kontakt nedan.

 

Ring mig, Therese:

0703 808 996

Eller maila till:

therese@trepes.se

Hitta hit:

Se länk.

 

Intresseanmälan är inte bindande. Vid slutgiltig anmälan gäller att avbokning kan göras till och med 24 timmar före, avanmälan därefter debiteras avbokningsavgift på 200kr.

 

Material:

Alla saker du behöver finns antingen till låns eller försäljning hos mig, såsom ullkam, karda, stålkam, saxar, effilersaxar, trimmaskiner m.m. samt även lättviktstrimbord eller vanliga trimbord. Vi håller bra priser och använder inga onödigt dyra märken, utan bra kvalitet och pris.

Och för den utställningsintresserade finns fönar, utställningsvagnar m.m. Se även TrePés Shop för mer info (alla produkter är ännu inte upplagda dock).

 

koncentrerar sig på just de långa stråna och inte rycker för mycket på en gång. Hur man gör

 

 

 

Momenten:

Ullkamning. Det viktigaste i pälsvården för hunden med mycket underull. Om du kammar ull regelbundet, säg varannan till var tredje vecka, så håller du pälsen sträv, blank och slät utmed kroppen. Om du inte ullkammar så ställer sig ull och sträv päls rakt ut från kroppen och tillväxten av sträv päls hämmas till slut. Givetvis är individerna olika och det skiljer ofta mellan dvärgschnauzer och schnauzer, samt andra raser som inte har lika mycket underull.

 

Trimning. Detta moment kräver lite träning. Det handlar om att hitta de långa stråna i den sträva pälsen och rycka dem medhårs över huvud, rygg, och sidorna - men även viss del på övriga delar. Det låter brutalt, men det är normalt inte smärtsamt för hunden om man koncentrerar sig på just de långa stråna och inte rycker för mycket på en gång. Hur man gör detta på ett bra sätt går vi igenom på kursen.

 

Maskinklippning. För den som vill kan jag lära ut helklippning.

För en strävhårig ras är det inte förstavalet, eftersom den sträva pälsen skyddar bättre och den trimmade (ryckta) pälsen inte fäller, men det kan finnas andra anledningar som gör att man vill klippa hela sin hund.

Maskinklippningen som hör till "den normala" trimprocessen är att klippa under haka mot hals, på kinder, öron, bak och delvis svans samt mage.

 

Finlir kallar jag att klippa, effilera och ullkamma bl.a. övergångar.

Öronkanter klipps, övergångarna mellan maskinklippt och trimmat måste fixas och underlinje ljämnas till. Vi putsar även på benhår, tasspäls och underlinje. Detta gör man med sax, effilersax, ullkam och trimkniv.

 

Klor, Tassar och Öron. Den här delen är också viktig för skötsel av din hund. Ibland måste man ta bort överflödig päls ur öronen och tvätta. Klorna klipps och päls under tassar klipps ner för att undvika tovor mellan trampdynorna och på vintern för att minska risken för isklumpar.

 

 

Ladda upp med frågor och ta med alla trimsaker ni har

- även trimbord om ni kan.

 

Välkomna att höra av er vid intresse!

 

Mvh Therese

 

 

 

Dvärgschnauzer i vår Kennel. Vi har Dvärgschnauzeruppfödning i hemmet. Vår Dvärgschnauzerkennel i Nykvarn, nära Södermanland och Strängnäs samt Gnesta eller Trosa. Vi planerar Dvärgschnauzervalp Peppar / Salt eller Peppar & Salt samt Svart. Vi har Uppfödning samt kan Trimma, d.v.s. rycka pälsen på strävhåriga raser. Vi fixar din hund: Trimmning eller Trimning, Schnauzertrimmning eller klippning / rakning. Vi är Trimmare specialiserade på Dvärgschnauzer . Vi säljer även hundprodukter och utställningsburar samt trimbord, både standard och lättvikt.

Vi har ett hundtrim där alla raser är vlälkomna. Vår specialisering är dock Dvärgschnauzer och Schnauzer. Varmt välkomna till oss!

 

 

TrePés ® Varumärket och namnet är skyddat enligt upphovsrättslagen.

Bilder får inte användas från TrePés utan tillstånd.

TrePés • Shop & Uppfödning av Dvärgschnauzer svart, peppar / salt, svart / silver, vit