Valp & Vuxen

Vi har inga lediga valpar och har lång kö.

Kom tillbaka i januari så kan vi ha nya planer!

Home

Boys

Girls

Puppies & Adults

Grooming     

About Us   

Contact

Vi har inga lediga valpar. Kom tillbaka i januari så kan vi ha nya planer!

Our Puppies!

Att köpa valpar av oss: här

Valpköparshopen & foderinfo: här


Äldre valpar 

Older puppies and Adults

Klicka!

2020-10-20: Penny har börjat löpa!

De tikar vi väntade på har vi haft otur med, så det finns ingen plats för nya valpköpare på länge. Tyvärr! Kontakta oss i januari. 

Hedda x Affe

En god Nyhet: Hedda är dräktig!!

En lite tråkigare nyhet: Det ser ut som bara en valp!

Fulltingad: 1. C & G

TrePés Gild Charity (S)  x TrePés Gild Teomani (PS)

Tyvärr såg det ut som bara en valp i magen. Man kan aldrig vara 100% säker, om vi har tur så gömmer sig ett syskon därinne. Men detta betyder att vi bara behöver en fodervärd till en tik eller en hane i denna kull.

'

Mjuka och trevliga valpar med energi och socialitet väntas.

Svart, peppar-salt, Svart-silver kan komma.

OBS att vi kommer att hålla på en valp i varje färg tills de är 7v för

eventuell  avel. Det betyder att vi ev. söker foderhem till en av dem


Hedda fick kommentaren Distichiasis på sin ögonlysning, en rad med små mjuka hår längs ögonkanten. Hon är inte besvärad av det och veterinärens rekommendation är att para med en hane som inte har samma hår - och Affe hade ingenting (Ögonlysning utan anmärkning), så de är på så vis en bra kombination.

Soda x Sievert

Tyvärr visar inte Soda några tecken på dräktighet.

Vi vet mer omkring den 28/10 när vi gör ultraljud.

(Valpning ca 17/11)

(Fulltingad)

TrePés Gild Bonafide (PS) x  TrePés Gild Silvereye (S)


Kan bli PS, S och SS färger. Mycket mjuka och trevliga föräldrar -

så vi väntar mjuka och goa valpar med tillgivenhet och lekfullhet!

OBS att vi kommer att hålla på en valp i varje färg tills de är 7v för

eventuell  avel. Det betyder att vi ev. söker foderhem till en av dem


Vi fick alltså byta hane till Soda. Den tilltänkte ville inte alls dejta Soda, så vi fick ta till vår hemmakille Sievert. Han är ung, men han passar henne mycket bra. En mycket mjuk och go kille med ömsom lyhördhet och ömsom självständighet! Båda ögonlysta UA. Det blev en sen parning i löpet, men jag hoppas vi hann i den fertila perioden. Vi bör ha en aning i mitten av oktober.


AGILITYKULLEN: Snooz  x  Blizzard

Ultraljud visade 3-5 valpar.

Valp 1-5 tingade för avel / tävlingsintresserade

Valpning ca 23/11 - Fulltingad

(RLD N RLD F Pixbo Success x TrePés Gild Blizzard)

Jag vet inte vad som händer med hundarna, men för andra gången på 3v fick vi byta hane p.g.a. ointresse. Men Snooz + Blizzard gjorde vi som plan C för att deras temperament kompletterar varandra bra! Blizzard har otroligt hög energinivå, positiv attityd, orädd, social och lyhörd.  Kolla in hans BPH på SKKs avelsdata! Matte Annika tränar mycket med Blizzard men har inte tävlat. Snooz är mycket mjuk och go och tillgiven, men har ett litet rivjärn inom sig, som hon plockar fram när det behövs. Detta tror jag blir en rolig aktivitetskull!

OBS att vi kommer att hålla på en valp i varje färg tills de är 7v för

eventuell  avel. Det betyder att vi ev. söker foderhem till en av dem


Till denna kull söker vi köpare som har vana vid och tänker vara aktiva

med sina hundar och som är intresserade av t.ex. lydnad i

olika former eller agility m.m. Det kommer att prioriteras!  Anledningen är att jag har medvetet satt ihop 2 hundar med stora behov av aktiviering - de kommer att vara "jobbiga" i ett hem där man inte tänker engagera sig mycket och både träna regelbundet samt tävla. Jag vill vara tydlig med detta så att det inte uppstår intressekonflikter med tanke på reservationslistan.

:)

Osäker på vad Blizzard kan ge, men jag tror i första hand på peppar/salt, och i andra hand på svart/silver. Blizzard visade som valp tecken på SS-anlag men nu tycker jag inte att det syns längre, så det är bara att vänta och se! Kombinationen gör vi främst för att de har fantastiskt bra temperaments- och kroppskombo.  Det blev en sen parning, men jag hoppas det tar sig! Blizzard är klippt på bilden.


Sisu x Olle

Parningen gick fint!

Nu hoppas vi på valpar i mitten av december!

Fulltingad enligt lista


Sisu började löpa tidigare än tänkt, så nu planerar vi hennes kull också eftersom Hedda bara verkar få en valp! Sisu och Olle matchar varann bra. De är båda mjuka personligheter. Sisu är mer försiktigt än Olle, men de är båda trevliga och tillgivna! 

(TrePés Gild Ivy x TrePés Gild Firework )

I denna kombo kan det komma svarta eller peppar/salt.

Mysiga valpar med mjuka fina temperament väntas.


Penny x (hane strax bestämd)

Fulltingad enligt lista

Paras i slutet av oktober - Valpar i årsskiftet.


Så roligt att Penny börjat löpa så tidigt, precis när vi börjat se att vi fått färre valpar än väntat i kullarna innan!

...

(Dancing Queen With Me  x  xxx) 

Penny är en tillgiven och mysig tik med bra självkänsla. Tycker bäst om sin närmaste familj och är lite tveksam mot främlingar till en början. 

Valpar med tillgivna fina temperament väntas!


Rut1 x Buster alt. Clifford

Har inte börjat löpa än. Fulltingad enligt listaTrePés Gild Extra x TrePés Gild Luminous alt. TrePés Gild Sagrada Familia) 

I denna kombo kan det komma vita valpar annars svart eller peppar/salt.

Rut har fått 1:a i öppenklass viltspår. Glada och följsamma

valpar med tillgivna fina temperament väntas!


Fler kullar i vinter / vår:


Essie (S)   x   Lucas (S) Alectronas Xerxes, reserv Olle (S)

Svea (V)  x  ev Sievert (S)

Ronja (PS)   x   hane ej bestämd

Rut 2 (S)   x   hane ej bestämd

-*-

Reservationslista 2020:

  1. För den som vill vara med på vår reservationslista tar vi nu 550kr i avgift *** De som väljer att avstå sin reservation får inte tillbaka avgiften, medan den som stannar får antingen en fodersäck på 12,5 kg med sin valp eller en fri trimning inom 2 månader samt ett extra trimverktyg. 
  2. För samtliga kullar/färger gäller att minst en valp reserveras av oss för avel upp till v7.
  3. När valparna blivit 2 veckor gamla läggs en handpenning som sedan dras av på priset.
  4. Vilken valp som blir er bestäms omkring vecka 7-8.


Varmt välkomna!RESERVATIONSLISTAN:

bekräftad genom betald avgift - till hösten 2020:


1. Christina och Gunnar (mars/april)

2. Karolina, Eskilstuna- (maj) Fodervärd**

3. Maryorie M. V. (28/5)

4. Hasse och Bitten (2/6)

5. Ann L och dotter- (8/6)

6. Anita W. B. (23/6)

7. Ronja och Daniel (3/7) - ev . Fodervärd.

8. Axels familj (3/7)

9. Sofia och Astopolos, Sthlm (6/7)

10. Cecilia K, Enköping (9/7)

11. Ellinor A. helst PS (19/7)

12. Rita Ps el. Ss tik (21/7)

13. Yuki W & Daniel (21/7)

14. Petra Granath (25/8)Resten av alla trevliga valpspektulanter har vi bett att återkomma: nu i mitten av december - för då har vi nya valpplaner inför våren.

* Halvfoder betyder SKKs avtal: Köpavtal med bibehållen avelsrätt.

** Fodervärd betyder 2 kullar på tik och 6 kullar på hane, m.m. enligt SKKs avtal.


*** Avgiften tillkom i Corona-rushen. Den som står med på listan men som inte kan få sin valp på grund av valpningsresultatet (färg, kön et.c.) eller på grund av fel hos valpen som uppdagas under uppväxt eller vid besiktning, får självklart tillbaka avgiften.


Om att planera valpar:

About planning litters:


Att planera nya kullar är både fantastiskt roligt men svårt - och vägen brukar bli krokig. Det handlar om att matcha personligheter, rörelser, motorik, utseende, päls, benstomme m.m. Man kanske vill förstärka en egenskap och dämpa en annan.

Planning litters is an enjoyment, but it is also challenging and the route is sometimes bumpy. It is not just about matching personality, features, movements and constitution - but also coat quality, bone structure and more.


Men så har vi ju detta med sjukdomar; Vi efterstävar friska och sunda hundar, varför jag kan tillbringa lång tid åt att studera stamtavlor, prata med kennelkollegor för råd. Och slutligen gäller det att hane och tik faktiskt gillar varann också, för det kan hända att kemin inte finns - och då blir det ingenting.

We aim to breed healthy and sound dogs, which is why I spend lots of time studying pedigrees, talking to fellow breeders. And last but not least: the couple must like eachother! Because no matter how hard we try, there will not be any puppies unless the parents-to-be 'fall in love'.


I de fallen det är skönt att ha en reservhane. Det betyder inte att plan B blir sämre, utan bara att man på grund av alla dessa olika faktorer bestämmer sig för att byta hane. Och det kan också finnas praktiska eller ekonomiska aspekter: Hanen kanske bor i ett annat land och då blir resa, att ta ledigt från jobb och biljettkostnader plötsligt något att räkna med.

 In some cases it is really nice to have a Plan B. Note that Plan B do not have to be lesser than A - only different. There are so many factors that play part.


Nu har vi nått dit att vi har många egna hanar och många egna tikar som är helt obesläktade eller besläktade på avstånd, tack vare att jag har haft 14 parallella tiklinjer, med olika ursprung. Det betyder att vi har ganska bra koll på mentaliteter och sjukdomar hos hundarna. Med sjukdomar kan man såklart inte vara säker, någonsin, men eftersom vi DNA-testar mot vissa sjukdomar och har erfarenhet av andra så känns det ganska tryggt just nu... jag hoppas att detta håller i sig och att vi får ha många friska generationer. Mentaliteten känns som vi har stabiliserat ganska bra nu och det är jag oerhört nöjd över! Men arbetet fortgår. Planen framöver är att koncentrera ner aveln och behålla "bara det bästa". Fantastiskt att vi redan har nått dit och det är tack vare de många kullar vi har hunnit ha de sista 2-3 åren. Helt underbart och givande!


Now we have come to a point where we have many quality males and girls of our own breeding and we are testing them both for illnessess and mentalitywise, so I feel we have reached a mentality we like and thanks to our 14 parallel bitch-bloodlines we can use our own breeding for the recent litters. I am planning to boil it down a little in the coming few years  and keep only the best for future breeding. It is a great and lovely work to be able to do that already. Thanks to the many litters I have had lately!


Tidigare Kullar

Previous Litters


TrePés ® Varumärket och namnet är skyddat enligt upphovsrättslagen.

Bilder får inte användas från TrePés utan tillstånd.

TrePés • Shop & Uppfödning av Dvärgschnauzer svart, peppar / salt, svart / silver, vit