Valp & Vuxen

Valpar

Our Puppies


Ava & Pronto

2 fina peppar-saltvalpar har kommit! 


SE VCH TrePés Gild High Five  x  SE VCH TrePés Gild Booster


Ava är en supermysig och tillgiven tjej med mycket energi och vilja att vara till lags. Pronto är i mycket likadan, så vi väntar valpar med trevliga och energifulla temperament. Svart eller peppar / salt väntas.


Minst 3 valpar är reserverade för avel.Intresserade av en valp? Använd formuläret som finns på kontaktsidan och i länk ovan! Om ni har intresse av just den här kullen i första hand - skriv det i formuläret eller bifoga det i filen om er själva :) 


Dusty & Loki

Vi väntar på valpning - men det kommer bara att bli 2-3st.


TrePés Gild Deceiver  x  TrePés Gild Windward


Dusty är en mjuk och go tjej med fantastiskt fin konstruktion och helhet. Loki är en mycket självsäker och trygg kille med rejäl stomme och fin päls (men han är idag klippt, så vi har tyvärr inga vuxenbilder). Svart eller peppar / salt väntas, förhoppningsvis även svart och silver!


Minst 3 valpar är reserverade för avel.Intresserade av en valp? Använd formuläret som finns på kontaktsidan och i länk ovan! Om ni har intresse av just den här kullen i första hand - skriv det i formuläret eller bifoga det i filen om er själva :) 


Astrid & Julius

Tyvärr - Astrid gick tom!.


Alectronas Ximenia  x  X-plotions Phoenix
-*-


Om att planera valpar:

About planning litters:


Att planera nya kullar är både fantastiskt roligt men svårt - och vägen brukar bli krokig. Det handlar om att matcha personligheter, rörelser, motorik, utseende, päls, benstomme m.m. Man kanske vill förstärka en egenskap och dämpa en annan.

Planning litters is an enjoyment, but it is also challenging and the route is sometimes bumpy. It is not just about matching personality, features, movements and constitution - but also coat quality, bone structure and more.


Men så har vi ju detta med sjukdomar; Vi efterstävar friska och sunda hundar, varför jag kan tillbringa lång tid åt att studera stamtavlor, prata med kennelkollegor för råd. Och slutligen gäller det att hane och tik faktiskt gillar varann också, för det kan hända att kemin inte finns - och då blir det ingenting.

We aim to breed healthy and sound dogs, which is why I spend lots of time studying pedigrees, talking to fellow breeders. And last but not least: the couple must like eachother! Because no matter how hard we try, there will not be any puppies unless the parents-to-be 'fall in love'.


I de fallen det är skönt att ha en reservhane. Det betyder inte att plan B blir sämre, utan bara att man på grund av alla dessa olika faktorer bestämmer sig för att byta hane. Och det kan också finnas praktiska eller ekonomiska aspekter: Hanen kanske bor i ett annat land och då blir resa, att ta ledigt från jobb och biljettkostnader plötsligt något att räkna med.

 In some cases it is really nice to have a Plan B. Note that Plan B do not have to be lesser than A - only different. There are so many factors that play part.


Nu har vi nått dit att vi har många egna hanar och många egna tikar som är helt obesläktade eller besläktade på avstånd, tack vare att jag har haft 14 parallella tiklinjer, med olika ursprung. Det betyder att vi har ganska bra koll på mentaliteter och sjukdomar hos hundarna. Med sjukdomar kan man såklart inte vara säker, någonsin, men eftersom vi DNA-testar mot vissa sjukdomar och har erfarenhet av andra så känns det ganska tryggt just nu... jag hoppas att detta håller i sig och att vi får ha många friska generationer. Mentaliteten känns som vi har stabiliserat ganska bra nu och det är jag oerhört nöjd över! Men arbetet fortgår. Planen framöver är att koncentrera ner aveln och behålla "bara det bästa". Fantastiskt att vi redan har nått dit och det är tack vare de många kullar vi har hunnit ha de sista 2-3 åren. Helt underbart och givande!


Now we have come to a point where we have many quality males and girls of our own breeding and we are testing them both for illnessess and mentalitywise, so I feel we have reached a mentality we like and thanks to our 14 parallel bitch-bloodlines we can use our own breeding for the recent litters. I am planning to boil it down a little in the coming few years  and keep only the best for future breeding. It is a great and lovely work to be able to do that already. Thanks to the many litters I have had lately!


Tidigare Kullar

Previous Litters