Valp & Vuxen

Uppfödning av Dvärgschnauzer i hemmet!

Home

Boys

Girls

Puppies & Adults

Grooming     

About Us   

Contact

Valpar planeras till vår/sommar!

Our Puppies!

Anmäl ditt intresse: HÄR!

Att köpa valpar av oss: Läs mer!
Sisu x Olle

Sisus 6 vackra valpar har kommit 2020-12-17. Det blev 2 tikar och 4 hanar, alla svarta. De blir 8 veckor den 2021-02-11.

Fulltingad enligt lista


Sisu och Olle matchar varann bra. De är båda mjuka personligheter. Sisu är mer försiktig än Olle, men de är båda trevliga och tillgivna!

(TrePés Gild Ivy x TrePés Gild Firework )


Mysiga valpar med mjuka fina temperament väntas.Ny potentiell "Aktivitetskull"

Ronja x Movitz

Ronja är tjock och go, nu är det inte långt kvar - så håll tummarna nu sista skälvande dagarna :)

Valpar kommer i slutet av januari.

Fulltingad enligt lista.


TrePés Gild Choppy x TrePés Gild Komplete


Ronja är en väldigt rolig och självsäker tik med socialitet och framåtanda.

Movitz är en myspyskille med stort hjärta, fantastisk päls och fin lyhördhet. Hans syster Kokos som är lik honom i mycket, blev nyligen Rallylydnadschampion.


Jag tror att även denna kull kan vara väldigt intressant för den som vill ha en nyfiken, lättmotiverad och rolig träningskompis! Men det kommer att variera, några blir som mamma, några blir som pappa. Vi får se längre fram - men balanserade och trevliga tror jag definitivt att de blir. Färger: Svart eller peppar-Salt.Rut1 x Clifford x Pronto

Rut löpte och vi fick tveksamma parningar med båda hanar, s.k. dubbelparning. Vi  vågar inte räkna med denna kull förrän hon konstaterats dräktig.

Svar första veckan av februari.


TrePés Gild Extra x TrePés Gild Sagrada Familia 

I denna kombo kan det komma vita valpar annars svart eller peppar/salt.

Rut har fått 1:a i öppenklass viltspår. Glada och följsamma

valpar med tillgivna fina temperament väntas!


Fler kullar 2021, väntar på löp:


Essie (S)   x   Pronto (SS) - sannolikt svarta valpar, ev PS

Svea (V)  x  Olle (S) - sannolikt svarta valpar, ev. PS, ev. vit

Rut 2 (S)   x   ev. Sievert (S) - sannolikt svarta valpar, ev. PS

Soda (PS)  x  ev. Harry (PS) - sannolikt PS, ev. SS

Astrid (S)  x   ev. Julius (PS) - svart eller PS


-*-

Reservationslista 2020:

  1. För den som vill vara med på vår reservationslista tar vi nu 550kr i avgift *** De som väljer att avstå sin reservation får inte tillbaka avgiften, medan den som stannar får antingen en fodersäck på 12,5 kg med sin valp eller en fri trimning inom 2 månader samt ett extra trimverktyg. 
  2. För samtliga kullar/färger gäller att minst en valp reserveras av oss för avel upp till v7.
  3. När valparna blivit 2 veckor gamla läggs en handpenning som sedan dras av på priset.
  4. Vilken valp som blir er bestäms omkring vecka 7-8.


Varmt välkomna!RESERVATIONSLISTAN:

bekräftad genom betald avgift - till hösten 2020:


4. Hasse och Bitten (2/6)

5. Ann L och dotter- (8/6)

7. Ronja och Daniel (3/7) - ev . Fodervärd.

9. Sofia och Astopolos, Sthlm (6/7)

10. Cecilia K, Enköping (9/7)

11. Ellinor A. helst PS (19/7)

12. Rita Ps el. Ss tik (21/7)

14. Petra Granath (25/8)


Resten av alla trevliga valpspektulanter har vi bett att återkomma: nu i mitten av januari- för då har vi nya valpplaner inför våren.

* Halvfoder betyder SKKs avtal: Köpavtal med bibehållen avelsrätt.

** Fodervärd betyder 2 kullar på tik och 6 kullar på hane, m.m. enligt SKKs avtal.


*** Avgiften tillkom i Corona-rushen. Den som står med på listan men som inte kan få sin valp på grund av valpningsresultatet (färg, kön et.c.) eller på grund av fel hos valpen som uppdagas under uppväxt eller vid besiktning, får självklart tillbaka avgiften.
Jag är intresserad av att ställa mig på kö!

Fyll i dina uppgifter HÄR.


Om att planera valpar:

About planning litters:


Att planera nya kullar är både fantastiskt roligt men svårt - och vägen brukar bli krokig. Det handlar om att matcha personligheter, rörelser, motorik, utseende, päls, benstomme m.m. Man kanske vill förstärka en egenskap och dämpa en annan.

Planning litters is an enjoyment, but it is also challenging and the route is sometimes bumpy. It is not just about matching personality, features, movements and constitution - but also coat quality, bone structure and more.


Men så har vi ju detta med sjukdomar; Vi efterstävar friska och sunda hundar, varför jag kan tillbringa lång tid åt att studera stamtavlor, prata med kennelkollegor för råd. Och slutligen gäller det att hane och tik faktiskt gillar varann också, för det kan hända att kemin inte finns - och då blir det ingenting.

We aim to breed healthy and sound dogs, which is why I spend lots of time studying pedigrees, talking to fellow breeders. And last but not least: the couple must like eachother! Because no matter how hard we try, there will not be any puppies unless the parents-to-be 'fall in love'.


I de fallen det är skönt att ha en reservhane. Det betyder inte att plan B blir sämre, utan bara att man på grund av alla dessa olika faktorer bestämmer sig för att byta hane. Och det kan också finnas praktiska eller ekonomiska aspekter: Hanen kanske bor i ett annat land och då blir resa, att ta ledigt från jobb och biljettkostnader plötsligt något att räkna med.

 In some cases it is really nice to have a Plan B. Note that Plan B do not have to be lesser than A - only different. There are so many factors that play part.


Nu har vi nått dit att vi har många egna hanar och många egna tikar som är helt obesläktade eller besläktade på avstånd, tack vare att jag har haft 14 parallella tiklinjer, med olika ursprung. Det betyder att vi har ganska bra koll på mentaliteter och sjukdomar hos hundarna. Med sjukdomar kan man såklart inte vara säker, någonsin, men eftersom vi DNA-testar mot vissa sjukdomar och har erfarenhet av andra så känns det ganska tryggt just nu... jag hoppas att detta håller i sig och att vi får ha många friska generationer. Mentaliteten känns som vi har stabiliserat ganska bra nu och det är jag oerhört nöjd över! Men arbetet fortgår. Planen framöver är att koncentrera ner aveln och behålla "bara det bästa". Fantastiskt att vi redan har nått dit och det är tack vare de många kullar vi har hunnit ha de sista 2-3 åren. Helt underbart och givande!


Now we have come to a point where we have many quality males and girls of our own breeding and we are testing them both for illnessess and mentalitywise, so I feel we have reached a mentality we like and thanks to our 14 parallel bitch-bloodlines we can use our own breeding for the recent litters. I am planning to boil it down a little in the coming few years  and keep only the best for future breeding. It is a great and lovely work to be able to do that already. Thanks to the many litters I have had lately!


Tidigare Kullar

Previous Litters


TrePés ® Varumärket och namnet är skyddat enligt upphovsrättslagen.

Bilder får inte användas från TrePés utan tillstånd.

TrePés • Shop & Uppfödning av Dvärgschnauzer svart, peppar / salt, svart / silver, vit