Valp & Vuxen

Valpar planeras till vår/sommar!

Our Puppies!

Intresselistan är stängd för vår 2021.

Att köpa valpar av oss: Läs mer!
"Aktivitetskull" : Ava x Sivert

Ava har fått en stor fin kull på 6 till synes friska och fina valpar!  Födda 2021-02-07.  Fulltingad enligt lista.

Valpträff var den 20/3

De blir 8v den 2021-04-04.


TrePés Gild High Five x TrePés Gild Silvereye


Ava är en väldigt rolig och tillgiven tik med socialitet och framåtanda.

Sievert är en myspyskille med stor socialitet, nästan inget skall och fantastisk päls. 


Jag tror att även denna kull kan vara väldigt intressant för den som vill ha en nyfiken, lättmotiverad och rolig träningskompis! Men det kommer att variera, några blir som mamma, några blir som pappa. Vi får se längre fram - men balanserade, trevliga  och myckst sociala tror jag definitivt att de blir. Färger: 4 svarta och 2 peppar-salt.Rut1 x Clifford x Pronto

Rut fick 3 fina tjejer 2021-03-14!

En vit, en peppar/salt och en svart. Underbara små.

Tingade.


TrePés Gild Extra  x  TrePés Gild Sagrada Familia  x  TrePés Gild Booster


Glada och följsamma valpar med tillgivna fina temperament väntas!

Rut och Clifford har gjort BPH, Rut har klarat Öppenklass viltspår med 1:a pris och Pronto likaså, med 1:a pris.


Essie  x  Pronto

Essie fick sina valpar 2021-03-14! 5 helsvarta underbara småttingar. 2 tikar och 3 hanar. Tingade.


BG CH, ME CH TrePés Gild Fine-Spoken  x   TrePés Gild Booster

I denna kombo blev det svarta valpar.

Essie är utställningschampion i 2 länder,

Pronto har klarat Öppenklass viltspår med 1:a pris.

Essie är en eftertänksam och ibland lite försiktig dam, men hon har gott om energi och fart när hon själv vill! Pronto är en glad och framåt kille med mycket rörelse och energi och socialitet.


Svea  x  Olle

Såå spännande! Svea är dräktig!

Fulltingad enligt lista.

Beräknas i mitten på april.


Pixbo Notre Dame  x   TrePés Gild FireworkSvea är en mjuk och go tik med lite försiktighet, men med fart och fläkt när hon är bekväm med sin familj, mycket tillgiven. Hon är utställd med fint resultat och har gjort BPH.

Olle är en gullig kille med mycket positivitet till allt och alla. BPH planeras till april. Båda är underbara hundar med bra balans i energi. Kanske kan det finnas gener för vitt, men det är osäkert - annars blir det svarta eller peppar/saltvalpar.


Rut2 x  Clifford

Vi håller tummarna!

Fulltingad enligt lista.

Beräknas i mitten/slutet på april.


TrePés Gild Love Her Madly  x  TrePés Gild Sagrada Familia


Rut är en mjuk och go tik med mycket energi! Hon är trygg och ganska social. Hon skulle ställts ut men Corona kom emellan, men ett fint BPH har hon gjort.

Clifford är en gullig kille med mycket positivitet och vacker blank svart päls. BPH genomfört. Kanske kan det finnas gener för vitt, men det är osäkert - annars blir det svarta eller peppar/saltvalpar.


Astrid  x  Julius

Otur! Det blir inga valpar i denna kombination!Bequi  x  Zigge

Det verkar inte som B heller är dräktig...


TrePés Gild Bequerelle  x  TrePés Gild Secret Weapon


Bequi är en tjej med alla 4 tassar på jorden. Hon har integritet och självkänsla. Som liten var hon en tokfrans, och som vuxen har hon blivit en fin dam med värdighet. Zigge är en sansad kille med god självkänsla och trevlig lugn attityd. Ja tror att valparna blir fina och samlade, kanske 50/50 svart och peppar/salt, med fina pälsar i respektive färg.  Båda föräldrar har gjort BPH och Bequi har hunnit ställas ut en gång med fina betyg. Det där kanske var slutet på vårens/sommarens kullar...


Som det ser ut nu, har vi valpköpare till alla kommande valpar - men det är flera månader kvar och mycket kan hända. Flera valpköpare har redan hoppat av och hitta valp på annat håll. Blir det så att vi har osålda valpar så kommer vi att skriva det här på hemsidan under april, maj och juni. Därefter väntas inga fler valpar förrän till senhösten. I varje kombination gäller att en eller flera valpar uppbokas för avel och /eller fodervärd.


Om inget får mig att omvärdera, så planeras nästa kull till höst/vinter.

-*-
Intresseanmälan är borttagen för att vi kommit upp i över 50st  på listan. 


Om att planera valpar:

About planning litters:


Att planera nya kullar är både fantastiskt roligt men svårt - och vägen brukar bli krokig. Det handlar om att matcha personligheter, rörelser, motorik, utseende, päls, benstomme m.m. Man kanske vill förstärka en egenskap och dämpa en annan.

Planning litters is an enjoyment, but it is also challenging and the route is sometimes bumpy. It is not just about matching personality, features, movements and constitution - but also coat quality, bone structure and more.


Men så har vi ju detta med sjukdomar; Vi efterstävar friska och sunda hundar, varför jag kan tillbringa lång tid åt att studera stamtavlor, prata med kennelkollegor för råd. Och slutligen gäller det att hane och tik faktiskt gillar varann också, för det kan hända att kemin inte finns - och då blir det ingenting.

We aim to breed healthy and sound dogs, which is why I spend lots of time studying pedigrees, talking to fellow breeders. And last but not least: the couple must like eachother! Because no matter how hard we try, there will not be any puppies unless the parents-to-be 'fall in love'.


I de fallen det är skönt att ha en reservhane. Det betyder inte att plan B blir sämre, utan bara att man på grund av alla dessa olika faktorer bestämmer sig för att byta hane. Och det kan också finnas praktiska eller ekonomiska aspekter: Hanen kanske bor i ett annat land och då blir resa, att ta ledigt från jobb och biljettkostnader plötsligt något att räkna med.

 In some cases it is really nice to have a Plan B. Note that Plan B do not have to be lesser than A - only different. There are so many factors that play part.


Nu har vi nått dit att vi har många egna hanar och många egna tikar som är helt obesläktade eller besläktade på avstånd, tack vare att jag har haft 14 parallella tiklinjer, med olika ursprung. Det betyder att vi har ganska bra koll på mentaliteter och sjukdomar hos hundarna. Med sjukdomar kan man såklart inte vara säker, någonsin, men eftersom vi DNA-testar mot vissa sjukdomar och har erfarenhet av andra så känns det ganska tryggt just nu... jag hoppas att detta håller i sig och att vi får ha många friska generationer. Mentaliteten känns som vi har stabiliserat ganska bra nu och det är jag oerhört nöjd över! Men arbetet fortgår. Planen framöver är att koncentrera ner aveln och behålla "bara det bästa". Fantastiskt att vi redan har nått dit och det är tack vare de många kullar vi har hunnit ha de sista 2-3 åren. Helt underbart och givande!


Now we have come to a point where we have many quality males and girls of our own breeding and we are testing them both for illnessess and mentalitywise, so I feel we have reached a mentality we like and thanks to our 14 parallel bitch-bloodlines we can use our own breeding for the recent litters. I am planning to boil it down a little in the coming few years  and keep only the best for future breeding. It is a great and lovely work to be able to do that already. Thanks to the many litters I have had lately!


Tidigare Kullar

Previous Litters