Valp & Vuxen

Uppfödning av Dvärgschnauzer i hemmet

Home

Boys

Girls

Puppies & Adults

Grooming     

About Us   

Contact

Våra valpar!

Our Puppies!

Att köpa valpar av oss: här

Valpköparshopen & foderinfo: här


Äldre valpar 

Older puppies and Adults

Klicka!


Aktuell kull

Present Miniature Schnauzer Litter

Vi brukar inte skriva att "föräldrarna är sunda" o.s.v. för att det är en självklarhet för oss. Däremot brukar vi skriva lite om föräldrarnas mentalitet och egenskaper. Mamman bor alltid hemma hos oss under valparnas 8 första veckor, medan pappan ibland lånas in från andra kennlar och därför inte går att träffa här.

We usually don't write about soundness of the parents beacause it is a necessity for us. But we do try to write about the mentality and personality of the parents. The mother always lives with us during whelping and raising while the father more so do not, because he comes from other kennels or lives with other families.

-*-

Väntade kullar

Expected Litters


Här har vi en kull med dvärgschnauzervalpar som väntas! Men även efter en lyckad parning tar det ytterligare ett par veckor innan man vet hur många valpar, om alla klarar sig, om det blir hanar eller tikar och ibland vad de får för färg.

The litter is here under "expected" as soon as the parents had a good date! And then it is just a long wait to see if there will be healthy  puppies too.

-*-

2020-09-22: 3 tikar parade, nu väntar vi på Rut :)

Hedda x Affe

Parningen gick bra!

Valpning ca 6/11 

TrePés Gild Charity (S)  x TrePés Gild Teomani (PS)

Mjuka och trevliga valpar med energi och socialitet väntas.

Svart, peppar-salt, Svart-silver kan komma.

OBS att vi kommer att hålla på en valp i varje färg tills de är 7v för

eventuell  avel. Det betyder att vi ev. söker foderhem till en av dem


Hedda fick kommentaren Distichiasis på sin ögonlysning, en rad med små mjuka hår längs ögonkanten. Hon är inte besvärad av det och veterinärens rekommendation är att para med en hane som inte har samma hår - och Affe hade ingenting (Ögonlysning utan anmärkning), så de är på så vis en bra kombination.

Soda x Sievert

Parning i sista minuten, men gick bra!

Valpning ca 17/11

TrePés Gild Bonafide (PS) x  TrePés Gild Silvereye (S)


Kan bli PS, S och SS färger. Mycket mjuka och trevliga föräldrar -

så vi väntar mjuka och goa valpar med tillgivenhet och lekfullhet!

OBS att vi kommer att hålla på en valp i varje färg tills de är 7v för

eventuell  avel. Det betyder att vi ev. söker foderhem till en av dem


Vi fick alltså byta hane till Soda. Den tilltänkte ville inte alls dejta Soda, så vi fick ta till vår hemmakille Sievert. Han är ung, men han passar henne mycket bra. En mycket mjuk och go kille med ömsom lyhördhet och ömsom självständighet! Båda ögonlysta UA. Det blev en sen parning i löpet, men jag hoppas vi hann i den fertila perioden. Vi bör ha en aning i mitten av oktober.


Snooz  x  Blizzard

Parning i sista minuten, sådär parning...

Valpning ca 23/11

(RLD N RLD F Pixbo Success x TrePés Gild Blizzard)

Jag vet inte vad som händer med hundarna, men för andra gången på 3v fick vi byta hane p.g.a. ointresse. Men Snooz + Blizzard gjorde vi som plan C för att deras temperament kompletterar varandra bra! Blizzard har otroligt hög energinivå, positiv attityd, orädd, social och lyhörd.  Kolla in hans BPH på SKKs avelsdata! Matte Annika tränar mycket med Blizzard men har inte tävlat. Snooz är mycket mjuk och go och tillgiven, men har ett litet rivjärn inom sig, som hon plockar fram när det behövs. Detta tror jag blir en rolig aktivitetskull!

OBS att vi kommer att hålla på en valp i varje färg tills de är 7v för

eventuell  avel. Det betyder att vi ev. söker foderhem till en av dem


Till denna kull söker vi köpare som har vana vid och tänker vara aktiva

med sina hundar och som är intresserade av t.ex. lydnad i

olika former eller agility m.m. Det kommer att prioriteras! :)

Osäker på vad Blizzard kan ge, men jag tror i första hand på peppar/salt, och i andra hand på svart/silver. Blizzard visade som valp tecken på SS-anlag men nu tycker jag inte att det syns längre, så det är bara att vänta och se! Kombinationen gör vi främst för att de har fantastiskt bra temperaments- och kroppskombo.  Det blev en sen parning, men jag hoppas det tar sig! Blizzard är klippt på bilden.


Rut1 x Buster alt. Clifford

Osäker om denna kull blir av men vi vet senast sista september hoppas jag.

TrePés Gild Extra x TrePés Gild Luminous alt. TrePés Gild Sagrada Familia) 

I denna kombo kan det komma vita valpar annars svart eller peppar/salt.

Rut har fått 1:a i öppenklass viltspår. Glada och följsamma

valpar med tillgivna fina temperament väntas!


Fler kullar i vinter:

Penny (SS)   x   hane ej bestämd

Essie (S)   x   ev. Lucas (S) Alectronas Xerxes

Svea (V)  x  hane ej bestämd

Ronja (PS)   x   hane ej bestämd

Rut 2 (S)   x   hane ej bestämd

-*-

Reservationslista 2020:

  1. För den som vill vara med på vår reservationslista tar vi nu 550kr i avgift * De som väljer att avstå sin reservation får inte tillbaka avgiften, medan den som stannar får antingen en fodersäck på 12,5 kg med sin valp eller en fri trimning inom 2 månader samt ett extra trimverktyg. 
  2. För samtliga kullar/färger gäller att minst en valp reserveras av oss för avel upp till v7.
  3. När valparna blivit 2 veckor gamla läggs en handpenning som sedan dras av på priset.
  4. Vilken valp som blir er bestäms omkring vecka 7-8.


Varmt välkomna!RESERVATIONSLISTAN:

bekräftad genom betald avgift - till hösten 2020:


1. Christina och Gunnar (mars/april)

2. Karolina, Eskilstuna- (maj) Fodervärd

3. Mayorie M. V. (28/5)

4. Hasse och Bitten (2/6)

5. Ann L och dotter- (8/6)

6. Anita W. B. (23/6)

7. Ronja och Daniel (3/7)

8. Axels familj (3/7)

9. Sofia och Astopolos, Sthlm (6/7)

10. Cecilia K, Enköping (9/7)

11. Ellinor A. helst PS (19/7)

12. Rita Ps el. Ss tik (21/7)

13. Yuki W (21/7)

14. Reserverad


Resten av alla trevliga valpspektulanter har vi bett att återkomma. Första gänget i mitten av september och andra gänget (ni som tittar nu och funderar på att höra av er) i mitten av oktober.


* Avgiften tillkom i Corona-rushen då vi fick sena avbokningar eller uteblivna besök av personer som samtidigt hade skrivit upp sig på listor hos andra kennlar eller som bara ångrade sig. Detta gör det väldigt svårt att planera för oss, därför söker vi köpare som väl har tänkt igenom sitt hundköp och som är intresserade av just vår avel och våra hundar! Den som står med på listan men som inte kan få sin valp på grund av valpningsresultatet (färg, kön et.c.) eller på grund av fel hos valpen som uppdagas under uppväxt eller vid besiktning, får självklart tillbaka avgiften.


Om att planera valpar:

About planning litters:


Att planera nya kullar är både fantastiskt roligt men svårt - och vägen brukar bli krokig. Det handlar om att matcha personligheter, rörelser, motorik, utseende, päls, benstomme m.m. Man kanske vill förstärka en egenskap och dämpa en annan.

Planning litters is an enjoyment, but it is also challenging and the route is sometimes bumpy. It is not just about matching personality, features, movements and constitution - but also coat quality, bone structure and more.


Men så har vi ju detta med sjukdomar; Vi efterstävar friska och sunda hundar, varför jag kan tillbringa lång tid åt att studera stamtavlor, prata med kennelkollegor för råd. Och slutligen gäller det att hane och tik faktiskt gillar varann också, för det kan hända att kemin inte finns - och då blir det ingenting.

We aim to breed healthy and sound dogs, which is why I spend lots of time studying pedigrees, talking to fellow breeders. And last but not least: the couple must like eachother! Because no matter how hard we try, there will not be any puppies unless the parents-to-be 'fall in love'.


I de fallen det är skönt att ha en reservhane. Det betyder inte att plan B blir sämre, utan bara att man på grund av alla dessa olika faktorer bestämmer sig för att byta hane. Och det kan också finnas praktiska eller ekonomiska aspekter: Hanen kanske bor i ett annat land och då blir resa, att ta ledigt från jobb och biljettkostnader plötsligt något att räkna med.

 In some cases it is really nice to have a Plan B. Note that Plan B do not have to be lesser than A - only different. There are so many factors that play part.


Nu har vi nått dit att vi har många egna hanar och många egna tikar som är helt obesläktade eller besläktade på avstånd, tack vare att jag har haft 14 parallella tiklinjer, med olika ursprung. Det betyder att vi har ganska bra koll på mentaliteter och sjukdomar hos hundarna. Med sjukdomar kan man såklart inte vara säker, någonsin, men eftersom vi DNA-testar mot vissa sjukdomar och har erfarenhet av andra så känns det ganska tryggt just nu... jag hoppas att detta håller i sig och att vi får ha många friska generationer. Mentaliteten känns som vi har stabiliserat ganska bra nu och det är jag oerhört nöjd över! Men arbetet fortgår. Planen framöver är att koncentrera ner aveln och behålla "bara det bästa". Fantastiskt att vi redan har nått dit och det är tack vare de många kullar vi har hunnit ha de sista 2-3 åren. Helt underbart och givande!


Now we have come to a point where we have many quality males and girls of our own breeding and we are testing them both for illnessess and mentalitywise, so I feel we have reached a mentality we like and thanks to our 14 parallel bitch-bloodlines we can use our own breeding for the recent litters. I am planning to boil it down a little in the coming few years  and keep only the best for future breeding. It is a great and lovely work to be able to do that already. Thanks to the many litters I have had lately!


Tidigare Kullar

Previous Litters


Vi innehar uppfödar-

certifikat och jag är

certifierad chipmärkare


TrePés ® Varumärket och namnet är skyddat enligt upphovsrättslagen.

Bilder får inte användas från TrePés utan tillstånd.

TrePés • Shop & Uppfödning av Dvärgschnauzer svart, peppar / salt, svart / silver, vit