Valp

Uppfödning av Dvärgschnauzer i hemmet

Home

Boys

Girls

Puppies & Adults

Grooming     

About Us   

Contact

Våra valpar!

Our Puppies!

Att köpa valpar av oss: här

Valpköparshopen: här


Äldre valpar 

Older puppies and Adults

Klicka!


Aktuell kull.

Present Miniature Schnauzer Litter

Vi brukar inte skriva att "föräldrarna är sunda" o.s.v. för att det är en självklarhet för oss. Däremot brukar vi skriva lite om föräldrarnas mentalitet och egenskaper. Mamman bor alltid hemma hos oss under valparnas 8 första veckor, medan pappan ofta lånas in från andra kennlar och därför inte alltid går att träffa här.

We usually don't write about soundness of the parents beacause it is a necessity for us. But we do try to write about the mentality and personality of the parents. The mother always lives with us during whelping and raising while the father more so do not, because he comes from other kennels or lives with other families.

-*-

Dvärgschnauzer valp planeras

Akita & Piper fick en enda kille, Ellix!

Leverans blir 22 april.

TrePés Gild Exotic &  SEUCH  TrePés Gild Lumen

Akita ären pytteliten tik med det största självförtroendet och tryggheten. Superfint BPH-personlighetstest med skott. Ögonlyst UA.

Piper har galet mycket glad energi. En typiskt rolig hund att träna med. Han vill vara med och vara till lags. BPH med skott gjort och ögonlyst UA.


RESERVATIONSLISTAN:

1. Avelshund, TrePés Gild Luxotic "Ellix", söker Ev. 1/2-foderhem: 9000 kr och 3 kullar. Prel bokad... Rickard med familj

-*-

Dvärgschnauzer valp planeras
Dvärgschnauzer valp planeras

Astrid & Dogge fick sina valpar 

2020-03-10!

Fulltingad

Alectronas Ximenia & UTSTÄLLNINGSCHAMPION

SE MN BG CH, MN BG GrCH   

TrePés Gild Charger

 5 hanar och 1 tik blev det - alla svarta och vackra!


Astrid är en liten fin tjej med superfin sträv päls i en liten vacker förpackning. Valparna i denna kull kan faktiskt bli ganska små eftersom pappa Dogge gett små valpar i tidigare kull. Hon gjorde ett bra BPH-personlighetstest med skott. Hon är inte överförtjust i nya människor men hon har nyfikenhet och mycket energi som gör att hon hanterar "problem" bra. Ögonlyst UA såklart.

Dogge är Champion i 3 länder och är en mycket vänlig kille med mycket energi. Mycket positiv och glad, samt han gillar folk. Såklart ögonlyst UA.


Färger: Svart

Storlek: Liten till Normal

Leverans: 5:e maj 2020!


RESERVATION: Valpinfo

1. Vi håller tiken för ev avel t.o.m. v7 - Köp / Foder: mamma Astrids familj, Reserv Ann-Catrin m. fam.

2. Svart Hane: Ev Fodervärd: Christian med familj

3. Svart Hane: Carl-Johan

4. Svart Hane: Stefan R m fam.

5. Svart Hane: Ann-Catrin m fam.

6. Svart hane: Prel Cecilia D.


-*-

Dvärgschnauzer valp planeras
Dvärgschnauzer valp planeras

Lazies & Kawas valpar föddes 2020-03-15!

Fulltingad

Dog-Otho's Lady Sahara &

UTSTÄLLNINGSCHAMPION

SE HR CH   TrePés Gild Solid

5 svarta tjejer och en svart hane!


Lazie är en fin tjej vi importerade från Argentina och som fått en vacker kull med peppar/salt innan. Hon är trygg i grunden, men samtidigt mjuk och aningen försiktig. Gillar inte folk som tränger sig på, men är stabil och påhittig, full med energi och mycket följsam. BPH med skott och ögonlysning UA.

Kawa har fått mycket fina svarta valpar i tidigare kullar, därför förväntar jag mig i första hand svart. Även han är en mjuk och fin kille med mycket energi men i en go och samlad kropp! BPH med skott och ögonlysning UA.


Färger: Svart

Storlek: Normal

Leverans: 10 maj 2020


RESERVATION: Valpinfo

1. Vi håller hanen för ev avel t.o.m. v7 - Reserv Rickard m fam.

2. Vi håller en tik för ev. avel t.o.m. v7 -                     

Katarina med familj.

3. Svart Tik: Anneli L. 

4. Svart tik: Marianne L Oxelösund!

5. Svart Tik: Cecilia L.

6. Svart Tik: Agnes W. SundsvallVäntade kullar

Expected Litters


Här har vi en kull med dvärgschnauzervalpar som väntas! Men även efter en lyckad parning tar det ytterligare ett par veckor innan man vet hur många valpar, om alla klarar sig, om det blir hanar eller tikar och ibland vad de får för färg.

The litter is here under "expected" as soon as the parents had a good date! And then it is just a long wait to see if there will be healthy  puppies too.

-*-

Kommande kullar planeras i höst efter Hedda, Kokos, Snooza, Ronja... 

(Det kanske inte blir alla, men någon!)

-*-

Reservationslista 2020:

För den som vill vara med på vår reservationslista tar vi nu 550kr i avgift * från och med 2020-03-15. De som väljer att avstå sin reservation får inte tillbaka avgiften, medan den som stannar får antingen en fodersäck på 12,5 kg med sin valp eller en fri trimning inom 3 månader samt ett extra trimverktyg. 

För samtliga kullar/färger gäller att minst en valp reserveras av oss för avel upp till v7.


När valparna blivit 2 veckor gamla läggs en handpenning som sedan dras av på priset.


Den som vill är också välkommen att skriva upp sig på en intresselista hos oss, som inte är bindande. Då försöker vi såklart att följa den listan i ordning, men det åligger er själva att kontakta oss när det närmar sig leverans så att jag vet att ni menar allvar och vill göra en riktig reservation. De som har reserverat har självklart företräde före intresselistan.

Varmt välkomna!


* Avgiften har tillkommit eftersom vi har haft sena avbokningar utan varsel av personer som samtidigt har skrivit upp sig på listor hos andra kennlar eller som bara ångrar sig. Detta gör det väldigt svårt att planera för oss, därför söker vi köpare som väl har tänkt igenom sitt hundköp och som är intresserade av just vår avel och våra hundar! Den som står med på listan men som inte kan få sin valp på grund av valpningsresultatet (färg, kön et.c.) eller på grund av fel hos valpen som uppdagas under uppväxt eller vid besiktning, får tillbaka avgiften.Sommaruppehåll!!


RESERVATIONSLISTAN:

bekräftad genom betald avgift - till hösten 2020:


1. Christina och Gunnar


Om att planera valpar:

About planning litters:


Att planera nya kullar är både fantastiskt roligt men svårt - och vägen brukar bli krokig. Det handlar om att matcha personligheter, rörelser, motorik, utseende, päls, benstomme m.m. Man kanske vill förstärka en egenskap och dämpa en annan.

Planning litters is an enjoyment, but it is also challenging and the route is sometimes bumpy. It is not just about matching personality, features, movements and constitution - but also coat quality, bone structure and more.


Men så har vi ju detta med sjukdomar; Vi efterstävar friska och sunda hundar, varför jag kan tillbringa lång tid åt att studera stamtavlor, prata med kennelkollegor för råd. Och slutligen gäller det att hane och tik faktiskt gillar varann också, för det kan hända att kemin inte finns - och då blir det ingenting.

We aim to breed healthy and sound dogs, which is why I spend lots of time studying pedigrees, talking to fellow breeders. And last but not least: the couple must like eachother! Because no matter how hard we try, there will not be any puppies unless the parents-to-be 'fall in love'.


I de fallen det är skönt att ha en reservhane. Det betyder inte att plan B blir sämre, utan bara att man på grund av alla dessa olika faktorer bestämmer sig för att byta hane. Och det kan också finnas praktiska eller ekonomiska aspekter: Hanen kanske bor i ett annat land och då blir resa, att ta ledigt från jobb och biljettkostnader plötsligt något att räkna med.

 In some cases it is really nice to have a Plan B. Note that Plan B do not have to be lesser than A - only different. There are so many factors that play part.


Nu har vi nått dit att vi har många egna hanar och många egna tikar som är helt obesläktade eller besläktade på avstånd, tack vare att jag har haft 14 parallella tiklinjer, med olika ursprung. Det betyder att vi har ganska bra koll på mentaliteter och sjukdomar hos hundarna. Med sjukdomar kan man såklart inte vara säker, någonsin, men eftersom vi DNA-testar mot vissa sjukdomar och har erfarenhet av andra så känns det ganska tryggt just nu... jag hoppas att detta håller i sig och att vi får ha många friska generationer. Mentaliteten känns som vi har stabiliserat ganska bra nu och det är jag oerhört nöjd över! Men arbetet fortgår. Planen framöver är att koncentrera ner aveln och behålla "bara det bästa". Fantastiskt att vi redan har nått dit och det är tack vare de många kullar vi har hunnit ha de sista 2-3 åren. Helt underbart och givande!


Now we have come to a point where we have many quality males and girls of our own breeding and we are testing them both for illnessess and mentalitywise, so I feel we have reached a mentality we like and thanks to our 14 parallel bitch-bloodlines we can use our own breeding for the recent litters. I am planning to boil it down a little in the coming few years  and keep only the best for future breeding. It is a great and lovely work to be able to do that already. Thanks to the many litters I have had lately!


Tidigare Kullar

Previous Litters


TrePés ® Varumärket och namnet är skyddat enligt upphovsrättslagen.

Bilder får inte användas från TrePés utan tillstånd.

TrePés • Shop & Uppfödning av Dvärgschnauzer svart, peppar / salt, svart / silver, vit