Om Oss

Uppfödning av Dvärgschnauzer i hemmet

Boys

Girls

Puppies & Adults

Grooming

About Us

Kennel TrePés Gild

 

-uppfödning av dvärgschnauzer

- breeding mini schnauzer

 

 

TrePés är namnet på mitt företag som består av ett Hundtrim, en Shop med trimsaker och hundartiklar och liten Kennel hemma hos oss, Therese och Hans. Kennelnamnet är TrePés Gild. Vi bor i Nykvarn nära Stockholm och Södermanland.

 

 

 

Dvärgschnauzer 2017-2018

Nu har vi småbarn och väntar nytt, så jag är hemma för det mesta, så vi har relativt många kullar planerade under året - i olika färger. Det mesta försöker jag hålla uppdaterat på hemsidan, men kontakta oss gärna, för vi kan ha valpar eller unghundar som söker nya hem eller foderhem!

Den sista valpkullen före sommaren planeras bli leveransklar i MAJ, därefter planerar vi inget nytt förään senhöst/vinter.

 

Planerade kullar i år

Vi strävar efter att föda upp dvärgschnauzer av högsta kvalitet, med trevliga temperament. Vissa kennlar som föder upp 1-2 kullar per år, ser fåtalet kullar som ett tecken på kvalitet. Men det som spelar roll är vilken tid, energi och kunskap man använder i sina kombinationer. Vi planerar i år betydligt fler valpar och lägger mycket tid och resurser åt att göra de bästa möjliga kombinationerna för att få trevliga, friska och snygga hundar som fungerar överallt: som arbetande hundar, utställningshundar eller ibland "bara" som sällskapshundar. Bland annat mentalitets-testar vi de flesta avelshudarna genom BPH och har börjat gentesta mot ögonsjukdomen PRA. Vi har testat flest hundar av alla dvärgschnauzeruppfödare i Sverige.

Läs mer om BPH och PRA-test

 

Kontakta oss om framtida planer

Jag har alltid tid och plats för mina valpköpare när ni behöver hjälp och råd, det är bara att höra av sig. Och om ni som är nya och intresserade av vår uppfödning kan få referenser hos tidigare valpköpare - det är bara att säga till, så fixar jag det.

 

Vi har importerat avelshundar från världens alla hörn för att få en bra spridning och vi fortsätter att planera spännande kombinationer framöver i samarbete med andra kennlar. Kontakta oss gärna om du vill veta mer.

 

Tillstånd och certifiering

Vi har tillstånd från Jordbruksverket/Länstyrelsen att bedriva hundavel och jag är certifierad uppfödare genom Svenska Kennelkluben, samt är utbildad chipmärkare. Se nedan.

 

 

Mitt mål som uppfödare

 

 

Läs om att avla mellan färgerna här.

 

Mitt mål är att föda upp sunda och trevliga hundar som fungerar i en familj. För egen del strävar jag också åt att hunden ska vara snygg och uppfylla rasstandard. Hunden ska vara trygg och stabil och kunna fungera som arbetande hund (för den som t.ex. är intresserad av sök, spår, agility eller nästan vad som helst!).

 

 

1. Hälsosamma hundar

2. Positiva, trevliga och lagom sociala hundar utan rädsla.

Dvärgschnauzern ska vara nyfiken och tuff, samt får lov att visa viss skärpa

(vilket enligt mig inte får vara aggressivitet / rädsla).

3. Hundar som uppfyller rasstandard

4. Exteriört skall helhetsintrycket vara typiskt schnauzrigt.

Det skall inte vara några kroppsliga skillnader mellan färgerna.

 

Kronan på verket symboliserar var vi har vår målsättning!

 

 

Ett urval av diplom

Uppfödardiplom

För de första BPH-testade hundarna

Fler kommer 2018!

Chipmärkning

Certifiering genom Veta Bolaget

Uppfödarcertifikat

Certifierad uppfödare genom SKK

Dvärgschnauzer i vår Kennel. Vi har Dvärgschnauzeruppfödning i hemmet. Vår Dvärgschnauzerkennel i Nykvarn, nära Södermanland och Strängnäs samt Gnesta eller Trosa. Vi planerar Dvärgschnauzervalp Peppar / Salt eller Peppar & Salt samt Svart. Vi har Uppfödning samt kan Trimma, d.v.s. rycka pälsen på strävhåriga raser. Vi fixar din hund: Trimmning eller Trimning, Schnauzertrimmning eller klippning / rakning. Vi är Trimmare specialiserade på Dvärgschnauzer . Vi säljer även hundprodukter och utställningsburar samt trimbord, både standard och lättvikt.

Vi har ett hundtrim där alla raser är vlälkomna. Vår specialisering är dock Dvärgschnauzer och Schnauzer. Varmt välkomna till oss!

 

 

TrePés ® Varumärket och namnet är skyddat enligt upphovsrättslagen.

Bilder får inte användas från TrePés utan tillstånd.

TrePés • Shop & Uppfödning av Dvärgschnauzer svart, peppar / salt, svart / silver, vit