kopavalp

Uppfödning av Dvärgschnauzer i hemmet

Home

Boys

Girls

Puppies & Adults

Grooming     

About Us   

Contact

Köpa Valp

Läs mer om att köpa valp av oss nedan!Att vara fodervärd

(pdf kommer)


Big Deal!

Att köpa en hund kan ju tyckas som något alla gör i livet och ingen big deal. Men det är det visst! Genom att köpa en hund så  förbinder du dig att ta hand om den i 10-15 år framåt i tiden, med allt som det innebär. Träning och uppfostran, veterinärvård och omsorg,  passning och promenader - i alla väder dessutom. Och känner du till att du enligt lagen är strikt ansvarig för din hund och allt den kan ställa till med?


Gå gärna in på SKK:s sida för valpköpare, kopahund.se och läs gärna om rasen dvärgschnauzer på Dvärgschnauzerringens hemsida dvargschnauzer.se.


Vi som kennel har ett stort ansvar att alltid sträva efter sunda och trevliga hundar. Mer om oss och vår filosofi kan du läsa under Om Oss.Vilken valp passar vem?

Vi brukar välja ut valpen till dig, eftersom vi vet mest om valpen och dess personlighet från det att den valpades till att den flyttar. Vi gör också ett mini-mentalitetstest vid 7 veckors ålder för att bli ännu mer säkra. Så det är viktigt att du berättar vad du förväntar dig av valpen och hundägandet samt om din familj m.m. så att vi kan göra den bästa möjliga matchningen.


Om du har någon alldeles speciell favorit i kullen så är det möjligt att vi kan komma överens, men vi kan inte lova någonting förrän valparna är 7-8 veckor och i vissa fall ännu senare. Vi bedriver ju avelsarbete och min inställning och förhoppning är alltid att vi behåller  åtminstone en valp i varje kull för vidare avel. Jag tycker att om man inte tror att det blir en sådan valp, så ska man inte heller planera den kullen! Att "behålla" betyder antingen att valpen stannar hos oss eller att vi  vill hitta ett foderhem.


Besiktning och vaccinering

När du hämtar din valp från oss så är den besiktigad av veterinär och avmaskad ca 4 gånger. Den första vaccinationen gör vi oftast vid ca 8v* och nästa gör du själv. Uppdaterad information kommer från oss och allt du behöver veta finns i vår kom-ihåg-lista.


Registrering och Chip

Valpen kommer att vara registrerad hos SKK med sin stamtavla och den kommer att vara chipmärkt med microchip i nackskinnet.


Försäkring

Valpen är försäkrad av vår kennelförsäkring och har Dolda-Fel försäkring i 3 år. Om du vill försäkra din valp så är det bäst att göra från och med dagen då ni hämtar valpen / skriver kontrakt. Genom oss får du rabatt hos vårt försäkringsbolag.


Dokument

Registreringsbevis & Stamtavla

Köpeavtal

Vaccinationsintyg vid utförd vaccination*

Veterinärbesiktningsintyg - inte äldre än 7 dagar

Information från oss om valpen, avmaskingarna, vaccinationer, maten och träningen den första tiden


* vaccinationen vid 8 veckor är egentligen överflödig då man inte kunnat visa att sprutan har någon effekt. Valparna har skydd från modern från födsel och modersmjölken. Svenska Kennelklubbens krav för att få delta på evenemang är att valpen ska vara vaccinerad vid 10 veckor (gränsen är 13 veckor för veterinärer, SKKs krav överensstämmer tyvärr inte med vaccintillverkarnas rekommendationer), därefter vid ett års ålder.Saker som du får med dig

Snuttefilt som doftar av valpens mamma och syskon, ett litet koppel-och halsbandset och en ullkam får ni när ni hämtar valpen. En påse mat som valpen är van vid medföljer också. Vi använder just nu Mera Dog Sill och Potatis. Du kan köpa fodret av mig till ett bra pris. Du kommer att få med ett omfattande häfte där det står vad du ska komma ihåg de första veckorna, som avmaskning, hur mycket och hur ofta valpen ska äta, hur du tränar den på vardagsmomenten m.m.


Efter att du hämtat valpen

Första trimningen får du till rabatterat pris (300kr) omkring vecka 15, senast vecka 18. Om du skulle vara intresserad av utställning så hjälper vi dig gärna med pälsen m.m. och om möjligt följer vi med. Och om du är intresserad av att anmäla din hund till MH-test eller BPH-test vid ca 15 - 18 månader så hjälper vi också gärna till att anmäla och arrangera så att eventuellt fler kullsyskon kommer till samma test. Båda dessa tillställningar är roliga och intressanta - samt en bra träning för dig och din hund. Vi berättar gärna mer!


Rumsrenhet

Valpen kommer att ha tränat på att uträtta sina behov ute. Men det finns ingen garanti och det gäller att du som matte eller husse hjälper valpen att göra rätt.


Lifetime support

Behöver du hjälp och råd så ringer du oss bara! Och ring när som helst på dygnet om din hund blir sjuk, så hjälper jag gärna till innan ni rusar till veterinär ;)


Vår valpgrupp på Facebook

Gruppen heter "TrePés Gild Kennel" och är exklusivt till för våra valpköpare. Fråga om medlemskap så fort du har tingat din valp med oss!
Vad kostar det?


Våra valpar kostar  18 000 kr,

varav 2000 kr är en bokningsavgift** för att tinga din valp.Delbetalning***

Det låter kanske underligt i sammanhanget, men det viktigaste för oss är att valpen kommer till rätt hem, inte det rikaste hemmet. Därför kan vi i speciella fall gå med på att valpen delbetalas i upp till 6 månader. Om du har hjärtat på rätt ställe och ambition att välkomna en av våra valpar i ditt hem - då är du välkommen att kontakta oss för mer information. Innan vi kan skriva avtal om betalningen så måste en kreditupplysning göras och godkännas, och vi måste såklart träffa dig.Löpande kostnader:

Hunden trimmas med max 3 mån mellanrum, á pris 800kr =  3 200 kr / år

(vid utställningar ska det max gå 2,5 mån mellan trimningar)

Försäkring kostar 2000 - 3000 kr/år, vi antar :  2500 kr  / år

Hunden äter ca 54 kg per år, antag 750 kr/ 18 kg  : 2 300 kr / år

Man tenderar att vilja köpa godis till sin hund, jag antar: 500 kr  / år

Koppel, Halsband, skålar, kanske en jacka m.m.: 500 kr / år

Veterinärvård, vaccination, enklare problem :  1000 kr / år ****

Totalt:  10 000 kr per år


Hmm, alltså lika mycket som att röka 1/2 paket cigg om dagen.**Bokningsavgiften fås inte tillbaka om du ändrar dig, utan den används till omannonsering, mat, ombesiktning m.m. som avbokningen kostar oss. Om däremot valpen inte kan flytta till er på grund av sjukdom hos valpen eller på grund av oss / kenneln, så betalas bokningsavgiften tillbaka om vi omgående får era bankuppgifter.


*** Vi förbehåller oss rätten att besluta om vem som får köpa valp av oss över huvud taget, och på avbetalning i synnerhet. Notera att avbetalningen innebär extra kostnader i form av faktureringsavgifter och ränta. Den maximala avbetalningstiden är 6 månader och minst hälften av köpeskillningen ska betalas när hunden hämtas. Innan avbetalningsköp kan godkännas ska en kreditupplysning göras och godkännas av oss. Hunden kan inte användas som säkerhet för den del av betalningen som återstår och därför kommer avtalet att kallas för ett lån. Utebliven betalning kommer att belastas med dröjsmålsränta som framgår av avbetalningsavtalet som undertecknas vid köptillfället. Efter andra påminnelsen skickas ärendet vidare för indrivning.


    ****Notera att om det händer en olycka så kan veterinärkostnaderna strax sticka iväg till extrema summor. Ersättning från försäkringbolagen är ofta omkring skadekostnaden minus självrisk (ca 1800kr), minus 25% av återstoden.

Vi innehar uppfödar-

certifikat och jag är

certifierad chipmärkare

TrePés • Shop & Uppfödning av Dvärgschnauzer svart, peppar / salt, svart / silver, vit


TrePés ® Varumärket och namnet är skyddat enligt upphovsrättslagen.

Bilder får inte användas från TrePés utan tillstånd.