Köpa valp

Köpa Valp

Läs mer om att köpa valp av oss nedan!


Big Deal!

Att köpa en hund kan ju tyckas som något alla gör i livet och ingen big deal. Men det är det visst! Genom att köpa en hund så  förbinder du dig att ta hand om den i 10-15 år framåt i tiden, med allt som det innebär. Träning och uppfostran, veterinärvård och omsorg,  passning och promenader - i alla väder dessutom. Och känner du till att du enligt lagen är strikt ansvarig för din hund och allt den kan ställa till med?


Vi som kennel har ett stort ansvar att alltid sträva efter sunda och trevliga hundar. Mer om oss och vår filosofi kan du läsa under Om Oss.Vilken valp passar vem?

Vi brukar välja ut valpen till dig, eftersom vi vet mest om valpen och dess personlighet från det att den valpades till att den flyttar. Vi gör ofta också ett mini-mentalitetstest vid 7 veckors ålder för att bli ännu mer säkra. Så det är viktigt att du berättar vad du förväntar dig av valpen och hundägandet samt om din familj m.m. så att vi kan göra den bästa möjliga matchningen.


Om du har någon alldeles speciell favorit i kullen så är det möjligt att vi kan komma överens, men vi kan inte lova någonting förrän valparna är 7-8 veckor och i vissa fall ännu senare. Vi bedriver ju avelsarbete och min inställning och förhoppning är alltid att vi behåller  åtminstone en valp i varje kull för vidare avel. Jag tycker att om man inte tror att det blir en sådan valp, så ska man inte heller planera den kullen! Att "behålla" betyder antingen att valpen stannar hos oss eller att vi  vill hitta ett foderhem.


Besiktning och vaccinering

När du hämtar din valp från oss så är den besiktigad av veterinär och avmaskad ca 4 gånger. Den första vaccinationen gör vi oftast vid ca 8v* och nästa gör du själv. Uppdaterad information kommer från oss och allt du behöver veta finns i vår kom-ihåg-lista.


Registrering och Chip

Valpen kommer att vara registrerad hos SKK med sin stamtavla och den kommer att vara chipmärkt med microchip i nackskinnet.


Försäkring

Valpen är försäkrad av vår kennelförsäkring och har Dolda-Fel försäkring i 3 år. Om du vill försäkra din valp så är det bäst att göra från och med dagen då ni hämtar valpen / skriver kontrakt. Genom oss får du rabatt hos vårt försäkringsbolag.


Dokument

Registreringsbevis & Stamtavla

Köpeavtal

Vaccinationsintyg vid utförd vaccination*

Veterinärbesiktningsintyg - inte äldre än 7 dagar

Information från oss om valpen, avmaskingarna, vaccinationer, maten och träningen den första tiden


* vaccinationen vid 8 veckor är egentligen överflödig då man inte kunnat visa att sprutan har någon effekt. Valparna har skydd från modern från födsel och modersmjölken. Nästa och viktigaste vaccinationen görs vid 13 v och därefter vid ett års ålder.Saker som du får med dig

Snuttefilt som doftar av valpens mamma och syskon, ett litet koppel-och halsbandset och en ullkam får ni när ni hämtar valpen. En påse mat som valpen är van vid medföljer också. Vi använder just nu Mera Dog Sill och Potatis. Du kan köpa mer av fodret av mig till ett bra pris. Du kommer att få med ett omfattande häfte där det står vad du ska komma ihåg de första veckorna, som avmaskning, hur mycket och hur ofta valpen ska äta, hur du tränar den på vardagsmomenten m.m.


Efter att du hämtat valpen

Första trimningen får du till rabatterat pris (400kr) omkring vecka 13-15, senast vecka 18. Om du skulle vara intresserad av utställning så hjälper vi dig gärna med pälsen m.m. och om möjligt följer vi med. Och om du är intresserad av att anmäla din hund till MH-test eller BPH-test vid ca 12 - 18 månader så hjälper vi också gärna till att anmäla och arrangera så att eventuellt fler kullsyskon kommer till samma test. Båda dessa tillställningar är roliga och intressanta - samt en bra träning för dig och din hund. Vi berättar gärna mer!


Rumsrenhet

Valpen kommer att ha tränat på att uträtta sina behov ute. Men det finns ingen garanti och det gäller att du som matte eller husse hjälper valpen att göra rätt.


Lifetime support

Behöver du hjälp och råd så ringer du oss bara! Och ring när som helst på dygnet om din hund blir sjuk, så hjälper jag gärna till innan ni rusar till veterinär ;)


Vår valpgrupp på Facebook

Gruppen heter "TrePés Gild Kennel NY 2021" och är exklusivt till för våra valpköpare. Fråga om medlemskap så fort du har tingat din valp med oss!


(Mitt gamla konto "Trepés Gild" och grupp TrePés Gild kennel blev hackade,

och dem kommer jag inte längre åt)
Vad kostar det?


Våra valpar kostar år 2024:  27 000 kr


Löpande kostnader:

Hunden trimmas med max 3 mån mellanrum, á pris 1000kr =  4000 kr / år

(vid utställningar ska det max gå 2,5 mån mellan trimningar)

Försäkring kostar ca 3500 kr/år :  3500 kr  / år

Hunden äter ca 54 kg per år, antag 650 kr/ 12 kg  : 3 000 kr / år

Man tenderar att vilja köpa godis till sin hund, jag antar: 1000 kr  / år

Koppel, Halsband, skålar, kanske en jacka m.m.:1000 kr / år

Veterinärvård, vaccination, enklare problem :  1500 kr / år *

Totalt:  14 000 kr per år
    *Notera att om det händer en olycka så kan veterinärkostnaderna strax sticka iväg till extrema summor. Ersättning från försäkringbolagen är ofta omkring skadekostnaden minus självrisk (ca 1800kr), minus 25% av återstoden.